Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Бобровська, О. А. | uk |
dc.date.accessioned | 2017-03-03T10:28:19Z | |
dc.date.available | 2017-03-03T10:28:19Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.citation | Бобровська О. А. Фітохімічне дослідження психостимуляторів рослинного походження / О. А. Бобровська // Сільське господарство та лісництво. – 2016. – № 3. – С. 255-256. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/463 | |
dc.description.abstract | В роботі представлено результати дослідження найбільш доступних широкому загалу видів рослинної сировини: листя китайського чайного дерева (Folia Camelliae sinensis), листя дерева падуба парагвайського (Folia Ilecis paraguariensis) та насіння кавового дерева (Semina Coffeae arabicae). У всій експериментальній сировині визначено кількісний вміст пуринового алкалоїду – кофеїну Встановлено, що вміст кофеїну переважає у сировині аргентинського чаю «мате», але його дія м’якше і довго триваліша, у порівнянні з насінням зеленої кави, де вміст кофеїну значно менше, але психостимулюючий ефект стрімкий, короткочасний з можливим ефектом «рикошету». Вплив кофеїну на фізіологічні функції організму, як психостимулятора у переважній більшості зумовлена сумарною дією супутніх біологічно активних речовин у сировині | uk |
dc.language.iso | uk_UA | uk |
dc.relation.ispartof | Сільське господарство та лісництво. № 3 : 255-256 | uk |
dc.subject | психостимулятори | uk |
dc.subject | кофеїн | uk |
dc.subject | хлорогенова кислота | uk |
dc.subject | чай зелений | uk |
dc.subject | йодометрія | uk |
dc.subject | насіння зеленої кави | uk |
dc.title | Фітохімічне дослідження психостимуляторів рослинного походження | uk |
dc.type | Article | en |