dc.contributor.author |
Саволюк, Сергій Іванович |
uk |
dc.contributor.author |
Годлевський, Аркадій Іванович |
uk |
dc.contributor.author |
Клімас, Андрій Сергійович |
uk |
dc.contributor.author |
Savoliuk, Serhii Ivanovych |
en |
dc.contributor.author |
Hodlevskyi, Arkadii Ivanovych |
en |
dc.contributor.author |
Klimas, Andrii Sergiovych |
en |
dc.date.accessioned |
2016-07-08T11:04:01Z |
|
dc.date.available |
2016-07-08T11:04:01Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier.citation |
Пат. 88714 Україна, МПК G01N 33/48. Спосіб діагностики та оцінки ступеня важкості гострої печінкової недостатності при травмах печінки та її ускладненнях / Саволюк С. І., Годлевський А. І., Клімас А. С. ; заявник і патентовласник Вінниц. нац. мед. ун-т ім. М. І. Пирогова. – № u201313063 ; заявл. 11.11.2013 ; опубл. 25.03.2014, Бюл. № 6. |
uk |
dc.identifier.other |
88714 |
|
dc.identifier.uri |
https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/339 |
|
dc.description.abstract |
Спосіб діагностики та оцінки ступеня важкості гострої печінкової недостатності при травмах печінки та її ускладненнях передбачає визначення в крові хворого вміст іптерлейкіну-6 (ІЛ-6), гліколізованого гемоглобіну (НbА1с) та ефективної концентрації альбуміну (ЕКА). При значенні HbА1с 5,5 %, ЕКА 38 %, ІЛ-6 17 пг/мл діагностують латентну (компенсовану) стадію гострої печінкової недостатності. При HbА1с 5,9 %, ЕКА 32 %, ІЛ-6 23 пг/мл - легкий (субкомпенсований) ступінь. При НbА1с 6,2 %, ЕКА 28 %, ІЛ-6 30 пг/мл - середній (некомпенсований) ступінь. При НbА1с>6,3 %, ЕКА<27 %, ІЛ-6 38 пг/мл - важкий (термінальний) ступінь. |
uk |
dc.language.iso |
uk_UA |
uk |
dc.publisher |
Укрпатент |
uk |
dc.subject |
печінкова недостатність гостра |
uk |
dc.subject |
печінки травми |
uk |
dc.subject |
G01N 33/48 |
en |
dc.subject |
liver failure, acute |
en |
dc.subject |
diagnosis, digestive system |
en |
dc.subject |
діагностика |
uk |
dc.title |
Спосіб діагностики та оцінки ступеня важкості гострої печінкової недостатності при травмах печінки та її ускладненнях |
uk |
dc.type |
Patent |
en |