Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Фомін, О. О. | uk |
dc.date.accessioned | 2021-03-23T10:02:23Z | |
dc.date.available | 2021-03-23T10:02:23Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.citation | Фомін О. О. Ентеральне харчування поранених та травмованих пацієнтів: досвід ЕС та України / О. О. Фомін // Збірник тез Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю «Актуальні питання надання хірургічної допомоги та анестезіологічного забезпечення в умовах воєнного і мирного часу». - Одеса, 2017. - С. 58-59. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/5184 | |
dc.description.abstract | В сучасних умовах проведення АТО постає питання забезпечення поранених, важкохворих, пацієнтів в післяопераційному періоді, якісним нутрітивним харчуванням. Перевага надається ентеральному харчуванню, яке є більш фізіологічним для організму, здатне зумовити процес виживання для пацієнтів в цілому, забезпечувати корекцію метаболізму. Окрім того, ентерапьне харчування унеможливлює атрофію слизової оболонки шлунково- кишкового тракту; знижує ризик розвитку синдрому поліорганної і недостатності; підтримує синтез білка та регуляцію обміну речовин у внутрішніх органах, не потребує стерильності. Частота ускладнень у пацієнтів з нугрітивним харчування зменшилась 46% до 17% випадків, скорочується термін перебування хворих в стаціонарах, період реабілітації, зменшується вартість лікування. (Лейдерман И. H., 2010; Беляев О. В., 2010). | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA_ | uk_UA |
dc.subject | ентеральне харчування | uk_UA |
dc.subject | обмін речовин | uk_UA |
dc.title | Ентеральне харчування поранених та травмованих пацієнтів: досвід ЕС та України | uk_UA |
dc.type | Article | en |