Короткий опис (реферат):
Упродовж останніх десятиліть у клінічній практиці сформувався чіткий запит не лише на ефективність і безпеку
призначень, а й на цілісне бачення стану пацієнта. Особливо це актуально у веденні осіб із поєднаною патологією,
коморбідністю, а також із високими очікуваннями щодо якості життя. У таких клінічних сценаріях дедалі частіше постає
питання доцільності використання дієтичної саплементації як ад’ювантного інструмента терапії – доповнення до основного
лікування, що здатне підвищити його ефективність, скоригувати супутні стани або зменшити ризики побічних ефектів.
Ця тема викликала жвавий інтерес під час науково-практичної конференції «Деталі управління складними пацієнтами:
комплексний підхід», яка відбулася 15-16 квітня з ініціативи Школи інноваційної медицини. У центрі уваги – лекція,
котра стала своєрідною точкою відліку для серйозної професійної дискусії: «Чи актуальним є проведення дієтичної
саплементації в епоху доказової медицини?», яку прочитала голова ГО «Асоціація лікарів загальної практики – сімейної
медицини Вінницької області», завідувачка кафедри внутрішньої та сімейної медицини Вінницького національного
медичного університету ім. М.І. Пирогова, доктор медичних наук, професор Ірина Гордіївна Палій.