Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Фурман, Ю.
dc.contributor.author Мірошніченко, В.
dc.contributor.author Брезденюк, О.
dc.date.accessioned 2025-05-26T09:21:23Z
dc.date.available 2025-05-26T09:21:23Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Оцінка функціональної підготовленості організму молоді 20–22 років / Ю. Фурман, В. Мірошніченко, О. Брезденюк // Фізичне виховання, спорт і культура здоров'я у сучасному суспільстві. - 2019. - № 2. - С. 41-47 uk_UA
dc.identifier.other DOI:10.29038/2220-7481-2019-02-41-47
dc.identifier.uri https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/9971
dc.description.abstract Актуальність теми дослідження. Стандарти функціональної підготовленості осіб різного віку й статі потребують систематичного оновлення, оскільки з часом утрачають свою об’єктивність. Мета дослідження – установлення стандартів оцінки аеробної та анаеробної продуктивності організму молоді 20–22 років Подільського регіону. Методи дослідження – педагогічне спостереження; педагогічний експеримент із використанням методів велоергометрії, пульсометрії, сфігмоманометрії, хронометрії; методи математичної статистики. Нами досліджено показники аеробної й анаеробної продуктивності 842-х чоловіків і 678 жінок 20–22 років, які проживають у межах Подільського регіону. Порівнювались індивідуальні значення показників потужності та ємності аеробної й анаеробної продуктивності організму з розробленими нами стандартами функціональної підготовленості, які сформовано на основі середніх арифметичних ( ) таких показників, як максимальне споживання кисню (VO2 max), поріг анаеробного обміну (ПАНО), максимальна кількість зовнішньої механічної роботи за 10 с (ВАнТ10), 30 с (ВАнТ30), за 1 хв (МКЗР) і середніх квадратичних відхилень (σ). Результати роботи. Розробляли критерії функціональної підготовленості за рівнями: «середній»; «вищий від середнього»; «нижчий від середнього»; «високий»; «низький»; «дуже високий»; «дуже низький». За середній рівень узяли діапазон похибки середнього квадратичного відхилення від середнього арифметичного варіаційного ряду значень дослідженого нами контингенту ( ±σ). На основі даних, отриманих експериментальним шляхом, розробили критерії оцінки аеробної й анаеробної продуктивності організму молоді 20–22 років Подільського регіону. Висновки. Нові стандарти функціональної підготовленості потрібно розробляти за середнім значенням показника, отриманого в результаті обстеження великої кількості осіб однорідного контингенту. Градація стандартів установлюється в межах діапазону середнього квадратичного відхилення – σ. Розроблені нами стандарти функціональної підготовленості охоплюють увесь спектр показників аеробної та анаеробної продуктивності організму молоді 20–22 років Подільського регіону uk_UA
dc.language.iso uk_UA_ uk_UA
dc.publisher Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві uk_UA
dc.subject аеробна продуктивність uk_UA
dc.subject анаеробна продуктивність uk_UA
dc.subject стандарти uk_UA
dc.subject чоловіки uk_UA
dc.subject жінки uk_UA
dc.title Оцінка функціональної підготовленості організму молоді 20–22 років uk_UA
dc.title.alternative An Estimation of Functional Preparedness of an Organism of Youth 20–22 Years Old uk_UA
dc.type Article uk_UA


Файли цього елементу

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу

Пошук


Перегляд

Мій обліковий запис

Статистика