Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Кулик, Я. М. | |
dc.contributor.author | Гаврилюк, А. О. | |
dc.contributor.author | Рауцкієне, В. Т. | |
dc.contributor.author | Хіміч, О. В. | |
dc.date.accessioned | 2025-05-12T09:33:20Z | |
dc.date.available | 2025-05-12T09:33:20Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.citation | Морфофункціональні зміни печінки, нирок та наднирників експериментальних тварин при довготривалому згодовуванні рауданостійкої генетично модифікованої сої / Я. М. Кулик, А. О. Гаврилюк, В. Т. Рауцкієне, О. В. Хіміч // Вісник морфології. – Вінниця. – 2014. – С.149–153. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/9926 | |
dc.description.abstract | Довготривале, на протязі 485 днів, згодовування свиням термічно обробленої раундапостійкої ГМ сої в кількості 15-20% за сирим протеїном від всього раціону спричиняє розвиток білкової дистрофії нирок та печінки, які свідчать про зменшення адаптаційних можливостей органів. Найбільш значущі відхилення від норми виникають в наднирниках, які поля гають в наявності значного набряку з дискомплексацією клітин, дистрофії та атрофії ендокриноцитів всіх зон кіркового шару, що може служити причино розвитку функціонального виснаження. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA_ | uk_UA |
dc.publisher | Вісник морфології. | uk_UA |
dc.subject | раундапостійка ГМ соя | uk_UA |
dc.subject | свині | uk_UA |
dc.subject | структура | uk_UA |
dc.subject | нирки | uk_UA |
dc.subject | печінка | uk_UA |
dc.subject | наднирники | uk_UA |
dc.title | Морфофункціональні зміни печінки, нирок та наднирників експериментальних тварин при довготривалому згодовуванні рауданостійкої генетично модифікованої сої | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |