Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Гаврилюк, А. О. | uk_UA |
dc.contributor.author | Галунко, Г. М. | uk_UA |
dc.contributor.author | Даценко, Г. В. | uk_UA |
dc.date.accessioned | 2025-03-13T12:30:33Z | |
dc.date.available | 2025-03-13T12:30:33Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.citation | Гаврилюк А. О. Особливості гістологічних, електронномікроскопічних та цитометричних змін показників слизової оболонки клубової кишки за використання розчинів лактопротеїну з сорбітолом або HAES-LX-5 % / А. О. Гаврилюк, Г. М. Галунко, Г. В. Даценко // Світ медицини та біології. – 2018. – № 4 (66). – С. 151–156. | uk_UA |
dc.identifier.other | DOI: 10.26724/2079-8334-2018-4-66-151-157 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/7535 | en |
dc.description.abstract | Експериментальне дослідження дії інфузійних препаратів 0,9 % розчину NaCl, лактопротеїну з сорбітолом та HAES-LX-5 % на структуру клубової кишки в пізні терміни (через 14, 21 та 30 добу) після попереднього їх введення були виконані на 63 лабораторних білих щурах-самцях масою 150-160г. Під час гістологічного та електронно-мікроскопічного дослідження встановлено, що загальний план її будови, подібний до такого в інтактних щурів. Інфузія протягом перших 7 діб 0,9 % розчину NaCl, лактопротеїну з сорбітолом або HAES-LX-5 % не змінює показники клітинного циклу клітин слизової оболонки тонкої кишки через 14, 21 та 30 діб спостереження. Отримані результати вказують на існування значної резервної групи клітин її слизової оболонки. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA_ | uk_UA |
dc.publisher | Світ медицини та біології | uk_UA |
dc.subject | клубова кишка | uk_UA |
dc.subject | щури | uk_UA |
dc.subject | клітинний цикл | uk_UA |
dc.subject | лактопротеїн з сорбітолом | uk_UA |
dc.subject | HAES-LX-5 % | en |
dc.title | Особливості гістологічних, електронномікроскопічних та цитометричних змін показників слизової оболонки клубової кишки за використання розчинів лактопротеїну з сорбітолом або HAES-LX-5 % | uk_UA |
dc.type | Article | en |