Репозиторій Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова

Інформованість населення про використання харчових добавок в продуктах хачування

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Латанюк, С. О. uk
dc.date.accessioned 2020-03-03T10:01:54Z
dc.date.available 2020-03-03T10:01:54Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation Латанюк С. О. Інформованість населення про використання харчових добавок в продуктах хачування // Матеріали ХV наукової конференції студентів та молодих вчених "Перший крок в науку". - Вінниця, 2018. - С. 170. uk_UA
dc.identifier.uri https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/4456
dc.description.abstract Харчові добавки - це природні сполуки або хімічні речовини, які самостійно не споживаються, але у обмежених кількостях спеціально вводяться до складу інших продуктів харчування. У різних країнах у виробництві продуктів харчування використовується понад 500 харчових добавок. Різні харчові добавки мають різні властивості відносно мікроорганізмів; одні сприяють їх росту і розмноженню, інші - мають бактеріостатичні і бактерицидні властивості. Деякі добавки можуть збільшувати ризик виникнення рак> молочної залози у жінок і викликати безпліддя у чоловіків (Е216), серйозні алергічні реакції і захворювання ШКТ (Е222), токсичні для нирок, печінки і нервової системи (Е230), здатні викликати канцерогенез внаслідок утворення Н-нітрозамінів (Е250), викликати хімічні опіки (Е260). Таким чином надзвичайно актуальним є проведення санітарно-просвітницької роботи серед населення з питань. uk_UA
dc.language.iso uk_UA_ uk_UA
dc.subject харчові добавки uk_UA
dc.subject продукти харчування uk_UA
dc.title Інформованість населення про використання харчових добавок в продуктах хачування uk_UA
dc.type Thesis en


Файли цього елементу

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу

Пошук


Перегляд

Мій обліковий запис

Статистика