dc.contributor.author |
Гаджула, Н. Г. |
uk |
dc.contributor.author |
Gadzhula, N. G. |
en |
dc.date.accessioned |
2017-11-20T09:46:12Z |
|
dc.date.available |
2017-11-20T09:46:12Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier.citation |
Гаджула Н. Г. Експериментальне обґрунтування вибору пломбувального матеріалу для обтурації системи кореневих каналів / Н. Г. Гаджула // Новини стоматології. – 2012. – № 3 (72). – С. 42-45. |
en |
dc.identifier.issn |
1992-4496 |
|
dc.identifier.uri |
https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/1444 |
|
dc.description.abstract |
Резюме. В експерименті in vitro вивчали краєву проникність кореневої пломби та ступінь герметичної обтурації системи кореневих каналів після пломбування їх різними групами ендогерметиків. Встановлено, що пломбувальні матеріали з групи полімерів мають високі адгезивні властивості до стінок кореневого каналу, низьку розчинність і високу герметичну здатність у порівнянні з іншими силерами. In the experiment in vitro the regional permeability of the root filling and degree of hermetic obturation of the root canal system after their filling with different groups of root sealants were investigated. It was revealed that filling materials of polymeric group have high adhesive characteristics to the root canal walls, low solubility and high hermetic ability in comparing to other sealants. |
uk, en |
dc.subject |
ендодонтія |
uk |
dc.subject |
кореневий канал |
uk |
dc.subject |
пломбувальні матеріали |
uk |
dc.subject |
кореневі герметики |
uk |
dc.subject |
обтурація |
uk |
dc.subject |
endodontics |
en |
dc.subject |
root canal |
en |
dc.subject |
filling materials |
en |
dc.subject |
root sealants |
en |
dc.subject |
obturation |
en |
dc.title |
Експериментальне обґрунтування вибору пломбувального матеріалу для обтурації системи кореневих каналів |
uk |
dc.title.alternative |
The Interdependence of Indicators of Mineral Metabolism of Saliva and the Individual Factors of Risk Appearance of Dental Caries with the Account of Their Correction During Pregnancy |
en |
dc.type |
Article |
en |