Показати скорочений опис матеріалу
| dc.contributor.author | Палій, Ірина | |
| dc.date.accessioned | 2025-12-02T07:09:27Z | |
| dc.date.available | 2025-12-02T07:09:27Z | |
| dc.date.issued | 2025 | |
| dc.identifier.citation | Палій, І.Г. (2025) Саплементація в епоху доказової медицини: коли ад’ювант – це необхідність Медична газета Здоров’я України. 593(7), 42-43. | uk_UA |
| dc.identifier.uri | https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/10829 | |
| dc.description.abstract | Упродовж останніх десятиліть у клінічній практиці сформувався чіткий запит не лише на ефективність і безпеку призначень, а й на цілісне бачення стану пацієнта. Особливо це актуально у веденні осіб із поєднаною патологією, коморбідністю, а також із високими очікуваннями щодо якості життя. У таких клінічних сценаріях дедалі частіше постає питання доцільності використання дієтичної саплементації як ад’ювантного інструмента терапії – доповнення до основного лікування, що здатне підвищити його ефективність, скоригувати супутні стани або зменшити ризики побічних ефектів. Ця тема викликала жвавий інтерес під час науково-практичної конференції «Деталі управління складними пацієнтами: комплексний підхід», яка відбулася 15-16 квітня з ініціативи Школи інноваційної медицини. У центрі уваги – лекція, котра стала своєрідною точкою відліку для серйозної професійної дискусії: «Чи актуальним є проведення дієтичної саплементації в епоху доказової медицини?», яку прочитала голова ГО «Асоціація лікарів загальної практики – сімейної медицини Вінницької області», завідувачка кафедри внутрішньої та сімейної медицини Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, доктор медичних наук, професор Ірина Гордіївна Палій. | uk_UA |
| dc.language.iso | uk_UA_ | uk_UA |
| dc.publisher | Медична газета Здоров’я України. | uk_UA |
| dc.title | Саплементація в епоху доказової медицини: коли ад’ювант – це необхідність. | uk_UA |
| dc.type | Article | uk_UA |