dc.contributor.author |
Кулик, Я. М. |
|
dc.contributor.author |
Гаврилюк, А. О. |
|
dc.contributor.author |
Рауцкієне, В. Т. |
|
dc.contributor.author |
Хіміч, О. В. |
|
dc.date.accessioned |
2025-05-12T09:33:20Z |
|
dc.date.available |
2025-05-12T09:33:20Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier.citation |
Морфофункціональні зміни печінки, нирок та наднирників експериментальних тварин при довготривалому згодовуванні рауданостійкої генетично модифікованої сої / Я. М. Кулик, А. О. Гаврилюк, В. Т. Рауцкієне, О. В. Хіміч // Вісник морфології. – Вінниця. – 2014. – С.149–153. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/9926 |
|
dc.description.abstract |
Довготривале, на протязі 485 днів, згодовування свиням термічно обробленої раундапостійкої ГМ сої в кількості 15-20% за сирим протеїном від всього раціону спричиняє розвиток білкової дистрофії нирок та печінки, які свідчать про
зменшення адаптаційних можливостей органів. Найбільш значущі відхилення від норми виникають в наднирниках, які поля гають в наявності значного набряку з дискомплексацією клітин, дистрофії та атрофії ендокриноцитів всіх зон кіркового шару, що може служити причино розвитку функціонального виснаження. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk_UA_ |
uk_UA |
dc.publisher |
Вісник морфології. |
uk_UA |
dc.subject |
раундапостійка ГМ соя |
uk_UA |
dc.subject |
свині |
uk_UA |
dc.subject |
структура |
uk_UA |
dc.subject |
нирки |
uk_UA |
dc.subject |
печінка |
uk_UA |
dc.subject |
наднирники |
uk_UA |
dc.title |
Морфофункціональні зміни печінки, нирок та наднирників експериментальних тварин при довготривалому згодовуванні рауданостійкої генетично модифікованої сої |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |