dc.contributor.author |
Палій, І. Г. |
uk |
dc.date.accessioned |
2017-09-22T07:26:03Z |
|
dc.date.available |
2017-09-22T07:26:03Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.identifier.citation |
Палій І. Г. Стандарти діагностики та лікування кислотозалежних і Helicobacter pylori-асоційованих захворювань / І. Г. Палій // Український медичний часопис. - 2017. - № 3 (119). |
uk |
dc.identifier.other |
УДК 616.329+616.33-002.2+616.33-006.6:616-07+616-08 |
|
dc.identifier.uri |
https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/955 |
|
dc.description.abstract |
В останні роки ГЕРХ посідає лідируючі позиції серед усієї патології верхніх відділів шлунково-кишкового тракту (ШКТ) і є одним із найактуальніших і широко досліджуваних питань сучасної гастроентерології. На сьогодні стурбованість викликають не лише симптоми ГЕРХ, які погіршують якість життя, а й прогноз цього захворювання, який може бути достатньо несприятливим у багатьох пацієнтів. Для діагностики ГЕРХ застосовують: ендоскопічне дослідження; терапевтичний тест з інгібітором протонної помпи (ІПП) у стандартній дозі протягом 10–14 днів; добовий рефлюкс-моніторинг стравоходу; манометрію стравоходу та уточнювальні методи. Дійсно, потужна кислотоінгібіція розглядається як один із можливих шляхів подолання резистентності H. pylori. ІПП забезпечують стабільність і підвищують тривалість дії антибактеріальних препаратів, а також створюють сприятливі умови для переходу H. pylori в стадію поділу, коли мікроорганізм найбільш чутливий до дії антибіотиків. У процесі лікування пацієнт має чітко виконувати рекомендації щодо модифікації режиму та способу життя. |
uk |
dc.language.iso |
uk_UA |
uk |
dc.subject |
кислотозалежні захворювання |
uk |
dc.subject |
Helicobacter pylori |
uk |
dc.subject |
гастроезофагеальна рефлюксна хвороба |
uk |
dc.subject |
інгібітори протонної помпи |
uk |
dc.subject |
гастрит |
uk |
dc.subject |
виразка |
uk |
dc.subject |
потрійна терапія |
uk |
dc.title |
Стандарти діагностики та лікування кислотозалежних і Helicobacter pylori-асоційованих захворювань |
uk |
dc.type |
Article |
en |