Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Горбатюк, О. М. | uk_UA |
dc.contributor.author | Берцун, К. Т. | uk_UA |
dc.contributor.author | Рубіна, О. С. | uk_UA |
dc.contributor.author | Гомон, Р. О. | uk_UA |
dc.date.accessioned | 2025-03-27T15:47:07Z | |
dc.date.available | 2025-03-27T15:47:07Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.citation | Основні принципи етіопатогенетичного лікування новонароджених з гастрошизисом / О. М. Горбатюк, К. Т. Берцун, О. С. Рубіна, Р. О. Гомон // Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина. – 2021. – № 1 (39). – С. 6–12. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/9218 | en |
dc.description.abstract | Публікація присвячена проблемним питанням лікування новонароджених з гастрошизисом (ГШ) та високим рівнем інтраабдомінальної гіпертензії в умовах вираженої вісцеро-абдомінальної диспропорції. Мета роботи – на власному клінічному досвіді спостереження та лікування новонароджених з (ГШ) представити сучасний стан даної проблеми на регіональному рівні. Матеріал та методи дослідження. В основу дослідження покладено аналіз обстеження і лікування 29 новонароджених з ГШ. Розподіл хлопчиків і дівчат був майже однаковий – 16 (55,17%) хлопчиків і 13 (44,83%) дівчат. Недоношених – 23 (79,31%) дитини. Комплекс діагностичних заходів включав: клініко-лабораторні дослідження, рентгенологічні методи дослідження (при необхідності – з застосуванням контрастних речовин), ультразвукові дослідження та допплерографія, вимірювання внутрішньочеревного тиску, гістологічні дослідження операційного матеріалу. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA_ | uk_UA |
dc.publisher | Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина | uk_UA |
dc.subject | гастрошизис | uk_UA |
dc.subject | новонароджений | uk_UA |
dc.subject | інтраабдомінальна гіпертензія | uk_UA |
dc.subject | вісцеро-абдомінальна диспропорція | uk_UA |
dc.subject | хірургічна корекція | uk_UA |
dc.title | Основні принципи етіопатогенетичного лікування новонароджених з гастрошизисом | uk_UA |
dc.type | Article | en |