Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Шапринський, В. О. | uk_UA |
dc.contributor.author | Хіміч, С. Д. | uk_UA |
dc.contributor.author | Горовий, В. І. | uk_UA |
dc.contributor.author | Костюк, О. Г. | uk_UA |
dc.contributor.author | Форманчук, А. М. | uk_UA |
dc.contributor.author | Верба, М. А. | uk_UA |
dc.date.accessioned | 2025-03-05T09:21:21Z | |
dc.date.available | 2025-03-05T09:21:21Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | Пахвинні грижі: сучасні принципи класифікації / В. О. Шапринський, С. Д. Хіміч, В. І. Горовий [та ін.] // Харківська хірургічна школа. – 2024. – № 4 (127). – С. 117–122. | uk_UA |
dc.identifier.other | DOI: 10.37699/2308-7005.4.2024.19 | en |
dc.identifier.uri | https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/6919 | en |
dc.description.abstract | Сучасна герніологія – високоспеціалізована галузь хірургії, що динамічно розвивається. Велика поширеність гриж та наявність низки невирішених питань продовжують стимулювати подальші наукові пошуки. Незважаючи на більш ніж вікову історію розвитку вчення про грижі, в даний час з`являються нові дані, у тому числі і про класифікацію, що дозволяють глибше поглянути на причини і механізми розвитку пахвинних гриж. У даному огляді літератури зібрані основні форми класифікацій пахвинних гриж. Відображена історія традиційних підходів до класифікації пахвинних гриж. Описана найбільш обґрунтована класифікація Nyhus L.M. (1991) в модифікації Stoppa R.E. (1998), що дозволяє порівнювати результати герніопластик вітчизняних та зарубіжних авторів. Акцентовано увагу на класифікації пахвинних гриж Європейської асоціації хірургів-герніологів (EHS), що дозволила значно покращити результат лікування пацієнтів. Описана сучасна класифікація рецидивних пахвинних гриж. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA_ | uk_UA |
dc.publisher | Харківська хірургічна школа | uk_UA |
dc.subject | пахвинна грижа | uk_UA |
dc.subject | класифікація | uk_UA |
dc.subject | лікування | uk_UA |
dc.title | Пахвинні грижі: сучасні принципи класифікації | uk_UA |
dc.type | Article | en |