Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Кондратюк, В. М. | uk |
dc.contributor.author | Ковальчук, В. П. | uk |
dc.contributor.author | Бектимірова, Р. М. | uk |
dc.contributor.author | Фомін, О. О. | uk |
dc.date.accessioned | 2021-03-23T12:59:40Z | |
dc.date.available | 2021-03-23T12:59:40Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.citation | Вивчення кінетики виділення протимікробної речовини з полімерних композицій мікробіологічним методом в поєднанні з математичним аналізом / В. М. Кондратюк, В. П. Ковальчук, Р. М. Бектимірова, О. О. Фомін // Український журнал медицини, біології та спорту. - 2017. - № 5. - С. 132-136. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/5194 | |
dc.description.abstract | Для проведення скринінгу комбінацій нових полімерів та протимікробних засобів пропонується комбінувати бактеріологічний метод з математичним аналізом. Запропонований метод застосували для вивчення кінетики виділення декаметоксину з семи різних полімерних композицій на основі поліметилметакрілату або цинк-фосфатного цементу. Кінетику виділення декаметоксину з антисептичних бусин вивчали в умовах відмивання взірців ізотонічним розчином хлориду натрію методом «колодязів». Математичний аналіз провели за допомогою Excel Microsoft Office. З використанням такого методу кінетика виділення протимікробної речовини з полімерних композицій описується у вигляді математичних рівнянь, що дає змогу прогнозувати тривалість протимікробної ефективності та визначати кількість виділеної речовини. Отримані рівняння та графіки екскреції відображають закономірності, які залежать від фізико-хімічних властивостей складових речовин у полімерних композиціях. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA_ | uk_UA |
dc.subject | полімерна протимікробна композиція | uk_UA |
dc.subject | фармакокінетика | uk_UA |
dc.subject | декаметоксин | uk_UA |
dc.title | Вивчення кінетики виділення протимікробної речовини з полімерних композицій мікробіологічним методом в поєднанні з математичним аналізом | uk_UA |
dc.type | Article | en |