Репозиторій Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова

Ентеральне харчування поранених та травмованих пацієнтів: досвід ЕС та України

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Фомін, О. О. uk
dc.date.accessioned 2021-03-23T10:02:23Z
dc.date.available 2021-03-23T10:02:23Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation Фомін О. О. Ентеральне харчування поранених та травмованих пацієнтів: досвід ЕС та України / О. О. Фомін // Збірник тез Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю «Актуальні питання надання хірургічної допомоги та анестезіологічного забезпечення в умовах воєнного і мирного часу». - Одеса, 2017. - С. 58-59. uk_UA
dc.identifier.uri https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/5184
dc.description.abstract В сучасних умовах проведення АТО постає питання забезпечення поранених, важкохворих, пацієнтів в післяопераційному періоді, якісним нутрітивним харчуванням. Перевага надається ентеральному харчуванню, яке є більш фізіологічним для організму, здатне зумовити процес виживання для пацієнтів в цілому, забезпечувати корекцію метаболізму. Окрім того, ентерапьне харчування унеможливлює атрофію слизової оболонки шлунково- кишкового тракту; знижує ризик розвитку синдрому поліорганної і недостатності; підтримує синтез білка та регуляцію обміну речовин у внутрішніх органах, не потребує стерильності. Частота ускладнень у пацієнтів з нугрітивним харчування зменшилась 46% до 17% випадків, скорочується термін перебування хворих в стаціонарах, період реабілітації, зменшується вартість лікування. (Лейдерман И. H., 2010; Беляев О. В., 2010). uk_UA
dc.language.iso uk_UA_ uk_UA
dc.subject ентеральне харчування uk_UA
dc.subject обмін речовин uk_UA
dc.title Ентеральне харчування поранених та травмованих пацієнтів: досвід ЕС та України uk_UA
dc.type Article en


Файли цього елементу

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу