Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Бобровська, О. А. uk
dc.date.accessioned 2017-03-03T10:28:19Z
dc.date.available 2017-03-03T10:28:19Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation Бобровська О. А. Фітохімічне дослідження психостимуляторів рослинного походження / О. А. Бобровська // Сільське господарство та лісництво. – 2016. – № 3. – С. 255-256. uk
dc.identifier.uri https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/463
dc.description.abstract В роботі представлено результати дослідження найбільш доступних широкому загалу видів рослинної сировини: листя китайського чайного дерева (Folia Camelliae sinensis), листя дерева падуба парагвайського (Folia Ilecis paraguariensis) та насіння кавового дерева (Semina Coffeae arabicae). У всій експериментальній сировині визначено кількісний вміст пуринового алкалоїду – кофеїну Встановлено, що вміст кофеїну переважає у сировині аргентинського чаю «мате», але його дія м’якше і довго триваліша, у порівнянні з насінням зеленої кави, де вміст кофеїну значно менше, але психостимулюючий ефект стрімкий, короткочасний з можливим ефектом «рикошету». Вплив кофеїну на фізіологічні функції організму, як психостимулятора у переважній більшості зумовлена сумарною дією супутніх біологічно активних речовин у сировині uk
dc.language.iso uk_UA uk
dc.relation.ispartof Сільське господарство та лісництво. № 3 : 255-256 uk
dc.subject психостимулятори uk
dc.subject кофеїн uk
dc.subject хлорогенова кислота uk
dc.subject чай зелений uk
dc.subject йодометрія uk
dc.subject насіння зеленої кави uk
dc.title Фітохімічне дослідження психостимуляторів рослинного походження uk
dc.type Article en


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию