Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Латанюк, С. О. | uk |
dc.date.accessioned | 2020-03-03T10:01:54Z | |
dc.date.available | 2020-03-03T10:01:54Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.citation | Латанюк С. О. Інформованість населення про використання харчових добавок в продуктах хачування // Матеріали ХV наукової конференції студентів та молодих вчених "Перший крок в науку". - Вінниця, 2018. - С. 170. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/4456 | |
dc.description.abstract | Харчові добавки - це природні сполуки або хімічні речовини, які самостійно не споживаються, але у обмежених кількостях спеціально вводяться до складу інших продуктів харчування. У різних країнах у виробництві продуктів харчування використовується понад 500 харчових добавок. Різні харчові добавки мають різні властивості відносно мікроорганізмів; одні сприяють їх росту і розмноженню, інші - мають бактеріостатичні і бактерицидні властивості. Деякі добавки можуть збільшувати ризик виникнення рак> молочної залози у жінок і викликати безпліддя у чоловіків (Е216), серйозні алергічні реакції і захворювання ШКТ (Е222), токсичні для нирок, печінки і нервової системи (Е230), здатні викликати канцерогенез внаслідок утворення Н-нітрозамінів (Е250), викликати хімічні опіки (Е260). Таким чином надзвичайно актуальним є проведення санітарно-просвітницької роботи серед населення з питань. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA_ | uk_UA |
dc.subject | харчові добавки | uk_UA |
dc.subject | продукти харчування | uk_UA |
dc.title | Інформованість населення про використання харчових добавок в продуктах хачування | uk_UA |
dc.type | Thesis | en |