dc.contributor.author |
Мельник, М. П. |
uk_UA |
dc.date.accessioned |
2025-06-05T11:16:56Z |
|
dc.date.available |
2025-06-05T11:16:56Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.identifier.citation |
Мельник М. П. Регресійні моделі сонографічних параметрів печінки, жовчного міхура та підшлункової залози у практично здорових жінок в залежності від особливостей будови тіла / М. П. Мельник // Вісник vорфології. – 2016. – № 2 (26). – С. 296–300. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/10029 |
en |
dc.description.abstract |
У практично здорових жінок Поділля першого зрілого віку в цілому та при розподілі на вікові групи (до 25 і старше 25 років) на основі особливостей антропо-соматометричних показників із 81 можливої моделі сонографічних параметрів органів черевної порожнини побудовано лише 7 статистично значущих регресійних моделей з коефіцієнтом детермінації більшим 0,6 (0 – для жінок першого зрілого віку в цілому; 2 – для жінок від 21 до 25 років, коефіцієнт детермінації 0,602 і 0,603; 5 – для жінок від 26 до 35 років, коефіцієнт детермінації від 0,605 до 0,650). Найбільш часто в побудовані моделі у жінок від 21 до 25 років входили кефалометричні показники та товщина шкірно-жирових складок (по 18,75%), а у жінок від 26 до 35 років – обхватні розміри тіла (36,1%). |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk_UA_ |
uk_UA |
dc.publisher |
Вісник морфології |
uk_UA |
dc.subject |
регресійні моделі |
uk_UA |
dc.subject |
печінка |
uk_UA |
dc.subject |
жовчний міхур |
uk_UA |
dc.subject |
підшлункова залоза |
uk_UA |
dc.subject |
ультразвукове дослідження |
uk_UA |
dc.subject |
жінки |
uk_UA |
dc.subject |
розміри тіла |
uk_UA |
dc.title |
Регресійні моделі сонографічних параметрів печінки, жовчного міхура та підшлункової залози у практично здорових жінок в залежності від особливостей будови тіла |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Regression models of sonographic parameters of liver, gallbladder and pancreas in Practically healthy women depending on the characteristics of the body structure |
en |
dc.type |
Article |
en |