Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Шапринський, Володимир Олександрович | uk |
dc.contributor.author | Феджага, Олег Павлович | uk |
dc.contributor.author | Гладишенко, Олександр Іванович | uk |
dc.contributor.author | Пасічник, Ігор Вадимович | uk |
dc.date.accessioned | 2017-12-06T12:02:49Z | |
dc.date.available | 2017-12-06T12:02:49Z | |
dc.date.issued | 2004 | |
dc.identifier.citation | Пат. 63417 Україна, МПК A 61 M 25/00. Спосіб лікування ентеральної недостатності та ендогенної інтоксикації / Шапринський В. О., Феджага О. П., Гладишенко О. І., Пасічник І. В. ; заявник і патентовласник Вінниц. нац. мед. ун-т ім. М. І. Пирогова. – № 2003043411 ; заявл. 15.04.2003 ; опубл. 15.01.2004, Бюл. № 1. | uk |
dc.identifier.other | 63417 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.vnmu.edu.ua/123456789/1594 | |
dc.description.abstract | Спосіб лікування ентеральної недостатності та ендогенної інтоксикації, що включає інтубацію кишечника під час операції, який відрізняється тим, що в післяопераційний період проводять активний кишковий діаліз 1-1,5 л гіпертонічного 2 % розчину натрію хлориду, який вводять фракційно по 200-300 мл, ентеросорбцію 200 мл 1 % розчину полісорбу, через 10-15 хвилин після введення кожної фракції гіпертонічного розчину натрію хлориду чи розчину полісорбу їх видаляють електровідсмоктувачем, потім в просвіт кишки вводять 200 мл реополіглюкіну, виконують селективну кишкову деконтамінацію 0,5 г цефокситину та 100 мл метроджилу, процедуру виконують 3-4 рази на добу до відновлення перистальтики кишечника, відходження газів. | uk |
dc.language.iso | uk_UA | uk |
dc.publisher | Укрпатент | uk |
dc.subject | абдомінальна хірургія | uk |
dc.subject | A61M 25/00 | |
dc.subject | інтоксикація ендогенна | uk |
dc.subject | кишечника інтубація | uk |
dc.subject | ентеральна недостатність | uk |
dc.title | Спосіб лікування ентеральної недостатності та ендогенної інтоксикації | uk |
dc.title.alternative | Method for treating enteral insufficiency and endogenous intoxication | en |
dc.type | Patent | en |